Continental – τεχνολογία ελαστικών

SSR – το ελαστικό Runflat που στηρίζεται μόνο του   Ρεζέρβα: Oχι. Πορτμπαγκάζ: Nαι. capture
Το σύστημα  SSR είναι μία τεχνολογία runflat η οποία αναπτύχθηκε από την Continental ειδικά για ελαστικά χαμηλού προφίλ, η οποία διατηρεί τα ελαστικά συμβατά με όλες τις συνήθεις ζάντες.
-Οδήγηση έως και 80 km με μέγιστη ταχύτητα 80 km/h με τρύπα στο ελαστικό
-Δεν χρειάζεται ρεζέρβα
-Συμβατά με τις συνήθεις ζάντες
-Οικονομικά στα καύσιμα (βάρος 4 τροχών SSR < 5 συνήθεις τροχούς)
 
Η αρχή των SSR βασίζεται στο αυτοϋποστηριζόμενο ενισχυμένο πλευρικό τοίχωμα. Στην περίπτωση τρυπήματος στο ελαστικό, η τεχνολογία αυτή προστατεύει το πλευρικό τοίχωμα για να μην συντριβεί ανάμεσα στη ζάντα και το οδόστρωμα και δεν αφήνει το ελαστικό να ξεφύγει από τη ζάντα, με αποτέλεσμα να γίνεται περιττή η ρεζέρβα. Εφόσον δεν χρειάζεται να μεταφέρετε ρεζέρβα, το βάρος μειώνεται και αυτό σημαίνει βελτιωμένη απόδοση καυσίμων.
 
-)Φαρδιά ελαστικά
Υψηλές επιδόσεις σε δύσκολες συνθήκες. Με φαρδιά χειμερινά ελαστικά Continental
 wide-tir
 
Νιώθεις όπως το καλοκαίρι – απλά πιο κρύα.
Αποτελεί μία κοινή λανθασμένη πεποίθηση ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται φαρδιά ελαστικά τον χειμώνα. Όμως αυτό είναι ξεπερασμένο. Για την ακρίβεια, προσφέρουν πληθώρα πλεονεκτημάτων:
 
Όσο πιο φαρδύ το ελαστικό, τόσο καλύτερη η απόδοσή του σε όλες τις χειμερινές συνθήκες
Περισσότερες εγκοπές που συμπλέκονται με το έδαφος, ακόμα και στο χιόνι
Μικρότερες αποστάσεις φρεναρίσματος λόγω των μεγαλύτερων μπλοκ πέλματος
Σταθερή και ισορροπημένη ικανότητα οδήγησης και καλύτερη ακρίβεια τιμονιού
Πιο σπορ άνεση κατά την οδήγηση
Στην κατηγορία μας των ελαστικών υψηλών επιδόσεων, διαθέτουμε εξαίρετες επιλογές από φαρδιά ελαστικά για οχήματα υψηλών επιδόσεων, αυτοκίνητα πολυτελείας και μεσαίας κατηγορίας, καθώς και SUV.
 
“Αν αυτό που ζητάς είναι πλήρης απόδοση και μία πιο σπορ εμφάνιση ακόμα και τον χειμώνα, προτείνω τα φαρδιά χειμερινά ελαστικά της Continental. Με αυτά, όλα είναι ακριβώς όπως το καλοκαίρι, μόνο που κάνει λίγο πιο κρύο όταν βγαίνεις έξω. “
 
-)Καλύτερη ασφάλεια χάρη στα πλατύτερα ελαστικά.
competence-image
Ελαστικά με εξαιρετικά υψηλή απόδοση που προσφέρουν καλύτερο κράτημα στον δρόμο, μεγαλύτερη ασφάλεια και εξαίρετο χειρισμό χάρη στη μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής τους με τον δρόμο.
Σε σύγκριση με τα κανονικά ελαστικά, τα κυριότερα οφέλη από τα ελαστικά με την εξαιρετικά υψηλή απόδοση είναι:
 
-Μικρότερες αποστάσεις φρεναρίσματος
-Αυξημένη ευστάθεια στις στροφές
-Χειρισμός με ακρίβεια
-Καλύτερες μεταβολές κύκλου φορτίου
-Άνεση σαν σπορ οδήγησης
-Βελτιωμένες αλλαγές λωρίδας
-Καλύτερη εμφάνιση
 
-)Σύστημα Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών και ηλεκτρονικό-Σύστημα Πληροφόρησης Ελαστικών
tpms-image
Η ασφάλεια και η άνεση στην οδήγηση σχετίζονται άμεσα με την κατάσταση των ελαστικών. Σχεδόν το 40% όλων των αιφνίδιων βλαβών των ελαστικών, για παράδειγμα, οφείλονται στην ανεπαρκή πίεσή τους.
 
Τα συστήματα που αναπτύσσονται από την Continental παρακολουθούν μόνιμα την πίεση αέρα του ελαστικού και ειδοποιούν τον οδηγό αξιόπιστα σε περίπτωση απώλειας πίεσης.
 
Με αυτόν τον τρόπο τα Συστήματα Πληροφόρησης Ελαστικών της Continental βοηθούν στην εξάλειψη μίας συχνής αιτίας ατυχημάτων, με σκοπό την βελτίωση της ασφάλειας κατά την οδήγηση. Επιπλέον, χαμηλώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου.
 
Αν τα ελαστικά ενός αυτοκινήτου έχουν χαμηλότερη πίεση αέρα κατά 0.3 bar, το όχημα πιθανώς θα καταναλώσει 1.5% περισσότερα καύσιμα κι έτσι θα εκλύσει μία αντίστοιχα υψηλότερη ποσότητα εκπομπών διοξειδίου του ανθρακα.
 
-)ContiSilent™ – Λιγότερος εσωτερικός θόρυβος Ήχος είναι και της σιωπής. Και μάλιστα, πολυτελής contisilent-image-01a
Η τεχνολογία ContiSilent™ αναπτύχθηκε από την Continental με σκοπό την μείωση του θορύβου.
-Μειωμένος θόρυβος στο εσωτερικό σε κάθε οδική επιφάνεια.
-Το ContiSilent™ λειτουργεί σε όλες τις καιρικές συνθήκες
-Καμία αλλαγή σε άλλα χαρακτηριστικά της απόδοσης κατά την οδήγηση
-Καμία αρνητική επίδραση στη χιλιομετρική απόδοση, στην ταχύτητα και στις δυνατότητες μεταφοράς φορτίων
-Ίδιος τρόπος εφαρμογής και αποθήκευσης όπως στα συνήθη ελαστικά
 
Λιγότερος θόρυβος, περισσότερη άνεση.
Η τεχνολογία ContiSilent™ αναπτύχθηκε από την Continental με σκοπό τη μείωση του θορύβου. Σχεδιάστηκε ώστε να μειώνει τον εσωτερικό θόρυβο στην καμπίνα  σε κάθε οδική επιφάνεια. Τα ελαστικά ContiSilent™ είναι εξοπλισμένα με εσωτερική ηχομονωτική στρώση από αφρό πολυουρεθάνης, που συνδέεται με συγκολλητική ουσία στην περιοχή του πέλματος. Η δομή του αφρού παραμένει σταθερή ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία.
 
Η τεχνολογία ContiSilent™ βοηθάει στη μείωση του θορύβου στο εσωτερικό των οχημάτων έως και 9 dB(A), ανάλογα με τον τύπο του ελαστικού, την ταχύτητα και την οδική επιφάνεια. Προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο για θερινά ελαστικά και είναι συμβατή με όλες τις συνήθεις ζάντες. Η απόδοση κατά την οδήγηση δεν επηρεάζεται και δεν υπάρχει αρνητική επίδραση στη χιλιομετρική απόδοση, στην ταχύτητα και στις δυνατότητες μεταφοράς φορτίων. Συνιστάται η εφαρμογή σε τέσσερις θέσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *