Τι είναι η σήμανση / ετικέτα ελαστικών της ΕΕ

tyre and labelling
Από το Νοέμβριο του 2012, τα νέα ελαστικά πρέπει να φέρουν δείκτες της ΕΕ, συνήθως με τη μορφή αυτοκόλλητης ετικέτας. Η νέα ετικέτα ελαστικών της ΕΕ παρέχει ανεξάρτητες κατατάξεις για τρεις βασικούς τομείς στην επίδραση των ελαστικών: την κατανάλωση καυσίμων, πρόσφυση σε υγρό οδόστρωμα και τον εξωτερικό θόρυβο του δρόμου.
 
11_label_icons
 
Η οικονομία καυσίμου
Fuel_EfficiU00c3U00abncy_Maxxis_Banden_Bandenlabelling
Ένα μέτρο της αντίστασης κύλισης του ελαστικού, η οποία είναι σημαντική για τη μείωση των δύο εκπομπών CO2 και το κόστος της οδήγησης. Η λατινική χαρακτήρας A είναι η υψηλότερη αναλογία και το λατινικό χαρακτήρα G η χαμηλότερη. Η διαφορά ανάμεσα σε κάθε κατηγορία σημαίνει μια αύξηση ή μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 3% -4%
 
Πρόσφυση σε βρεγμένο
eulabel_nassgriff
Ένα μέτρο της απόδοσης πέδησης ελαστικού σε βρεγμένες επιφάνειες, ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό ασφαλείας. Η latinnikos χαρακτήρα Α (υψηλότερος) είναι η μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος στο βρεγμένο και το λατινικό χαρακτήρα G (χαμηλότερος) είναι η μεγαλύτερη απόσταση φρεναρίσματος σε βρεγμένους δρόμους.
Η διαφορά σε κάθε κατηγορία μπορεί να συνεπάγεται επιπλέον (3-6 μέτρα) με την απόσταση ακινητοποίησης.
 
Έξωτερικός θόρυβος
01a9a2_ef72e6b7487c4e629242d295c6be6ffb
Ο εξωτερικός θόρυβος κύλισης ελαστικών μετριέται σε ντεσιμπέλ. Κατηγορία θορύβου εμφανίζεται στην μαρκαρίσματος ελαστικών επιγραφή με μαύρα ηχητικά κύματα, από 1 (ήσυχο) έως 3 (δυνατά).
 
tora-elastika.gr team Screenshot_2016-08-05-15-09-17 Επώνυμα ελαστικά και ζάντες 210 69 22 220 Σας ευχόμαστε καλές και ασφαλείς διαδρομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *